BUTCHA x DRANKERIJ

Onze nieuwe Butcha x Drankerij collaboration – een special met vriendschappelijk randje.

Drie jaar geleden begon ons Butcha avontuur. Kombucha, met de missie om de in onze ogen oerend saaie frisdrankmarkt flink op te schudden. Met 3 test flesjes in onze hand stapten we bloednerveus de deur van de Drankerij in Amsterdam binnen. De Drankerij is het mekka van craft sodas. Zij zijn de experts en zien, proeven keuren wat er in de markt gebeurt.

Dragon’s Den eat your heart out. Gelukkig voor ons kwamen we de keuring zonder kleerscheuren door. Daarmee was de lancering van Butcha een feit en was het de start van een hele fijne samenwerking.

Maar, we willen meer. Meer smaak, meer opschudden en vaker de brouwkeuken in. Daarom lanceren we 3 jaar na dato onze Butcha Specials. Kombucha met bijzondere smaken waar we blij van worden, gebotteld in 750ml flessen en gebrouwen in kleine oplage.

Voor deze nieuwe range zochten we opnieuw onze vrienden van de Drankerij op. Dit keer niet als keurmeesters, maar met de vraag om samen een receptuur te ontwikkelen voor de eerste editie. Het vinden van het juiste thema liet niet lang op zich wachten. Een kombucha gebrouwen met maté. Een knipoog naar Club Maté. Het drankje waarmee de Drankerij ooit begon. Een kombucha gebrouwen door vrienden op basis van maté moesten we wel Cheers mate! noemen.

Voor het brouwen van Cheers maté! schakelden we de hulp in van Gilbert Kolf. Een bevriende chef met een schat aan kennis op het gebied van wildplukken en fermentatie.

De basis van Cheers Mate! is een kombucha van groene thee en is aangevuld met koud getrokken maté blaadjes, wild geplukte duindoorn bessen, engelwortel, citra hop en lange peper. Een combinatie van fris & zuur van de kombucha, duindoorn en lange peper, met de bitters van maté en citra hop.

Cheers mate! is altijd lekker om te drinken, maar wij vinden het vooral lekker als aperitief voor bij de borrel in plaats van een biertje of een goeie fles wijn.

Needless to say, Cheers mate!