Butcha x Empirical Collab Special

Butcha x Empirical Collab Special – Een ode aan de Hollandse zomer, We Suppose…?!

 

 

Van deze collab gaat ons chefs hart toch wel even wat sneller kloppen. Toen onze vriend Julian Bayuni van Vesper bar ons benaderde om een special te brouwen in samenwerking Empirical uit Kopenhagen, hoefde we niet lang na te denken (3 seconden, maar waarschijnlijk minder).

Empirical is o.a. opgericht door Lars Williams – ex chef van Restaurant Noma. Hij zet nu zijn ervaring als chef en expertise op het gebied van fermentatie in, om op onconventionele wijze spirits te brouwen. Met hun obsessie voor kwaliteit en smaak, verleggen ze wat ons betreft de lat voor smaak binnen dranken naar een ongekende hoogte.  Mega inspirerend.

Het uitgangspunt voor deze special was om hem te mixen met Empirical’s The Plum I Suppose. Een mooie creatieve uitdaging voor onze ‘specials chef’ Gilbert Kolf.

‘The Summer I Suppose’ heeft als basis van een blend van 3 soorten kombucha. Een basis kombucha, gebrouwen van groene thee en orange pekoe. Een jun kombucha – groene thee met honing als zoetstof voor de fermentatie. En een kombucha op basis van rabarber sap.

Deze blend hebben we vervolgens op smaak gebracht met lievevrouwebedstro (bloem), omdat deze goed past bij de geur van de kern van de pruim van ‘The Plum I Suppose’, aardbei, Douglas spar, verveine, goudsbloem en Angelica (plant).

Een hele mond vol en dat proef je. Licht zoet van de aardbei en mooie zuren van de rabarber en kombucha worden gecombineerd met florale tonen van lievevrouwebedstro, goudsbloem en Angelica.

 

Serveer koud over ijs. 20ml Empirical ‘The Plum I Suppose’ vs 150ml Kombucha. Garneer met mint en verse aardbei

 

Cheers