DRY JANUARY SPECIAL

Booster Kombucha – om het jaar verfrissend te beginnen.

Om de bittere nasmaak van 2021 snel te vergeten, hebben we een kombucha gebrouwen om 2022 verfrissend lekker te beginnen. We hebben de bitters van een tonic als inspiratie gebruikt, maar dan minder zoet, droger en verfrissend.

 

Om deze bittere tonen te vangen hebben we gekozen om ipv kinine (kinabast) lokale bitters te gebruiken. Alsem zorgt voor de basisbitter. Het bittere aftreksel van deze plant wordt ook gebruikt voor het maken van Vermout en Absint en aan de knoppen van deze plant wordt vanouds een geneeskrachtige werking toegeschreven.

 

Als tweede bitter is berkenblad gebruikt. Deze bitter is wat vriendelijker. Aan berkenblad wordt een reinigend vermogen toegedicht voor het lichaam, door de gunstige invloed op de nieren bij het verwerken van afvalstoffen). Geen slechte bijkomstigheid na de Kerst periode…

 

Daarnaast is kamille in een kleine mate gebruikt als ‘vriendelijke’ achtergrond op het bitter, Loomi citroenen voor een frisse, bittere citroensmaak als oppepper, ananasharten zijn gebruikt voor een frisse fruitige smaak en komkommerschil voor de ‘groene tonen’ in de smaak. Het leuke is dat ananasharten van nature een hoeveelheid kinine zit (zoals in tonic).

 

We kunnen allemaal wel een lekkere booster gebruiken, dus bij deze onze kombucha booster. Cheers!