Gastvrij voor de Bij

Net als vorig jaar gaan we dit jaar de bijen weer een handje helpen! We gaan deze keer nog harder aan de bak, door samen te werken met Upperbloom!

 

 

Butcha & biodiversiteit. Maar jullie zijn toch een kombucha merk?

Klopt, maar wel met een missie: het veiligstellen van ingrediënten die nodig zijn om ook in de toekomst de mooiste en lekkerste frisdranken te brouwen. Daar hebben we gezonde grond hard voor nodig. Zonder gezonde grond, geen gezonde ingrediënten, zonder gezonde ingrediënten, geen lekkerere kombucha.

Een gezonde grond begint bij gezonde mate van biodiversiteit. Zeg je biodiversiteit, dan zeg je bijen. Wel zeventig tot tachtig procent van alle soorten planten zijn afhankelijk van insecten. Zonder de bestuiving van bijen kunnen planten, bloemen en fruit niet groeien.

Minder groen en meer beton zorgen ervoor dat bijen het steeds moeilijker krijgen. Dat is ruk, want zonder bijen wordt het in stand houden van de biodiversiteit een moeilijke klus.

Met onze ‘gastvrij voor de bij’ campagne gaan we de bij een handje helpen. Dat doen we door zoveel mogelijk terrassen onze horeca partners op te vrolijken met plantenbakken en biologische bij-vriendelijke bloemen van Upperbloom! Deze plantenbak gaat jaren mee en heeft weinig onderhoud nodig. Door het waterreservoir hoef je hem maar één keer per week water te geven.

 

 

Een klein begin, maar zo dragen we samen de boodschap uit voor een duurzamere toekomst en ziet de wereld er ook meteen wat vrolijker uit.

Horeca ondernemer en wil je ook zo’n vrolijk bij vriendelijke bloembak* voor op je terras? Neem contact met je Vrumona accountmanager op of stuur een mail naar info@sirjoe.nl
*zo lang voorraad strekt. Op=op