foto-1

Butcha & biodiversiteit. Maar jullie zijn toch een kombucha merk?

Klopt, maar wel met een missie: het veiligstellen van ingredienten die nodig zijn om ook in de toekomst de mooiste en lekkerste frisdranken te brouwen. Daar hebben we gezonde grond hard voor nodig. Zonder gezonde grond, geen gezonde ingredienten, zonder gezonde ingredienten, geen lekkerere kombucha.

Een gezonde grond begint bij gezonde mate van biodiversiteit. Zeg je biodiversiteit, dan zeg je bijen. Wel zeventig tot tachtig procent van alle soorten planten zijn afhankelijk van insecten. Zonder de bestuiving van bijen kunnen planten, bloemen en fruit niet groeien.

Minder groen en meer beton zorgen ervoor dat bijen het steeds moeilijker krijgen. Dat is ruk, want zonder bijen wordt het in stand houden van de biodiversiteit een moeilijke klus.

Met onze ‘gastvrij voor de bij’ campagne gaan we de bij een handje helpen. Dat doen we door zoveel mogelijk terrassen onze horeca partners op te vrolijken met bloemkratten gevuld met biologische bij-vriendelijke bloemen van Sprinklr (www.sprinklr.co) en door het verspreiden van viltjes met bij-vriendelijke bloemzaadjes van Growing Paper (www.growingpaper.nl)

Een klein begin, maar zo dragen we samen de boodschap uit voor een duurzamere toekomst en ziet de wereld er ook meteen wat vrolijker uit.

Horeca ondernemer en wil je ook zo’n vrolijk bloemkrat* voor op je terras?
*zo lang voorraad strekt. Op=op

wilde-bij

Butcha bloemviltje te pakken!? Mooi, zaaien maar.

Deze viltjes van Growing Paper bevatten de zaadjes van de favoriete bloemen van de bij. Hier onder vind je instructie hoe te planten.

Volg de campagne op #gastvrijvoordebij

BUTCHA AT HOME

Keen to get your booch delivered at home?! We deliver without delivery costs. Order a six pack of your favourite or mix and match and organise your own kombucha tasting session.

0