‘NOT MY CUP OF TEA’ KOFFIE KOMBUCHA

‘NOT MY CUP OF TEA’ KOFFIE KOMBUCHA.

Nu iedereen zijn Kombucha Booster heeft gehad is het tijd voor de volgende shot. Een shot waarmee heel Nederland mee ontwaakt; koffie!

We vonden het hoogste tijd om deze 2 fermentatie klassiekers samen te laten komen. Wij kunnen een aardig potje brouwen en de roasters van Coffee & Coconuts weten een heel aardig potje te zetten.

Het resultaat. “Not my cup of tea”, onze nieuwe special Koffie Kombucha.

'Not my cup of tea' koffie kombucha

Samen met Bastiaan Beijer van Coffee&Coconuts hebben we een uitgebreid rondje coffee cupping gedaan. In de volksmond ook wel koffie slurpen genoemd. Na het zorgvuldig proeven van 5 verschillende soorten koffie, stak hun Idido koffie er met kop en schouders bovenuit. Deze heerlijke fruitige koffie uit Ethiopië heeft door de unieke grond een fantastische smaak, die goed combineert met kombucha!

 

 

 

 

 

 

 

Deze koffie is afkomstig uit Ethiopië, waar het vele zonlicht en de unieke grond de koffiebonen fruitige en complexe smaken geeft. De Idido koffie is fruitig, delicaat en verfrissend.

De basis kombucha voor deze special is gebrouwen op basis van Nilgiri en Pekoe thee. Voor wat extra expertise schoot Gilbert Kolf ons weer te hulp. Om de kombucha ook wat bitters te geven, gebruikten we deze keer kumquats. Deze citrusvrucht is een goede combinatie met koffie, en dit proef je! Hierna hebben we kombu zeewier gebruikt voor wat ziltige tonen, en rozenblaadjes om wat bloemige aroma toe te voegen.

Je kunt deze heerlijke special nu bestellen via onze webshop! Klik hier om hem te bestellen.